štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

Главни пројекат спортског центра Фудбалског Савеза Србије - Стара Пазова

Година реализације: 2009

видеоМали

Спортски центар Фудбалског Савеза Србије је комлекс намењен за тренинге и припреме фудбалских репрезентација Србије, а пројектна документација је обухватила следеће садржаје: 

  • Објекат спратности П+1 у централном делу комплекса са главним улазом, улазом за трансфер спортиста и економским улазом. Централни хол са рецепцијом и интернет кафеом се простире кроз обе етаже објекта. У њему се налазе вертиклне комуникације: степениште и лифт, као и улази у три дела објекта.

  • Смештајни део организован у два повезана двоетажна тракта са 34 двокреветне собе и 2 апартмана по етажи и са посебним, контролисаним улазом за трансфер спортиста, степеништем и рум-сервисом.

  • Блок управе се налази уз централни хол. У приземљу је смештен ресторан са кухињским блоком, сала за прес конференције и аперитив бар. Административни део је на спрату и у оквиру тог дела је вишенаменска сала за стручне скупове, едукације, и сл.

  • Спорт сервис је организован у смислу припрема и обављања спортских активности, рекреације и рехабилитације спортиста, а чине га: медицинско - рехабилитациони садржаји - ординације, хидро и електро терапија, као и простори за масажу, теретана, спа центар са сауном, затим свлачионице, економат и оставе. Преко централног ходника спорт сервиса остварена је веза са затвореним и отвореним спортским теренима.

  • Вишенаменска спортска дворана директно повезана са спорт сервисом.

  • Технички, пратећи и помоћни простори са независним улазима, трафостаница, гасна подстаница, дизел агрегат, магацини и радионице смештени уз вишенаменску салу и неопходни за квалитетно функционисање комплекса. 

Укупна површина објекта је око 11000 м2.

У комплексу су предвиђена и: четири фудбалска терeна, два тренажна бокса са природном травом и два фудбалска терeна са вештачком травом.

СПОРТСКИ ЦЕНТАР ФУДБАЛСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ биће један од најсавременије опремљених фудбалских центара у Европи, који ће спортистима пружити најквалитетнији ниво услуга како у погледу удобног смештаја тако и у погледу разноврсних спортских и рекреативних активности.

 

Главни пројекат трибина у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови

 

Објекат трибина пројектован је као 3. фаза изградње, тј. наставак 1. и 2. фазе изградње комплекса Спортског центра Фудбалског Савез Србије у Старој Пазови на К.П. 4810/1 К.О. Стара Пазова.

Објекат трибина је капацитета 2453 седећих места пројектованим у 15 редова, 5 места за особе са посебним потребама, 65 места у ВИП ложи и 58 места у ложи за новинаре, површине под трибинама око 2.300 м2.

При материјализацији објекта примењени су трајни и технолошки  савремени материјали. Избор материјала је у складу са технолошким захтевима, важећим прописима и стандардима за дату врсту објекта.

Пројектом су предвиђене све потребне инсталације за ову врсту објекта.

 

Повратак